Skip to content

Knauf Aquapanel Climate Shield Tape 7,5 cm rol 23 m1 Vervallen

De Aquapanel Climateshield Tape is een zelfklevend, waterdicht membraan dat specifiek werd ontwikkeld voor het afdichten van voegen tussen de Aquapanel Climateshield cementplaat. De plaatsing ervan kan zonder gebruik van primers. Het membraan kan dadelijk op de plaat worden aangebracht, en dit ook bij lagere en hogere temperaturen. Het membraan is dun en kan aldus ook in hoeken worden gebruikt. Door de sterke hechting op de plaat is een waterdichte afdichting gegarandeerd, ook bij extreme regenblootstelling. Het oppervlak kan, na afdichting, gedurende 6 maanden onafgewerkt worden gelaten (finale gevelafwerking in geventileerde opstelling).

De Aquapanel Climateshield Tape is een zelfklevend, waterdicht membraan dat kan worden toegepast bij temperaturen van -15°C tot 45°C. Het membraan is extreem soepel en is voorzien van een drukgevoelig acryl gebonden hechtingsmiddel. Het materiaal is UV resistent tot 6 maanden. Door een lijn op het midden van het membraan is een juiste plaatsing ervan op de voeg eenvoudig uit te voeren. Het membraan wordt gebruikt om de voegen tussen de Aquapanel Climateshield Cementplaat af te dichten. De schroefkoppen worden er eveneens mee afgewerkt. De platen worden, zonder een voeg, tegen elkaar geplaatst. Na aanbrengen van het membraan heeft het een toepassingstemperatuurbereik tussen -40°C - 80°C. Het gebruik van de Aquapanel Climateshield Tape is beperkt tot de combinatie met de Aquapanel Climateshield Cementplaat.

Merk/Fabrikant: Knauf B.V.
Artikelcode: 405726
Beschikbaarheid: Vervallen
Bijgewerkt op: 14 augustus 2019, 14:11

Offerte aanvragen

Indien er geen prijzen voor dit artikel bekend zijn kunt u voor dit artikel een offerte aanvragen.

Handelseenheden

U heeft niet de juiste rechten voor het inzien van transactiedata.

Bijlagen

Afbeeldingen

U heeft niet de juiste rechten voor het downloaden van afbeeldingen.
  • icon Afbeelding (Afbeelding (jpg))

URL

URL Fabrikant U heeft niet de juiste rechten voor dit gegeven.
URL Prestatieverklaring (DoP) U heeft niet de juiste rechten voor dit gegeven.

Indelingen

Merk Knauf
Artikelgroep Materialen voor gevelsystemen
Type 1 Aquapanel Outdoor
Type 2 Aquapanel Outdoor toebehoren
Productnaam Aquapanel Climate Shield Tape
Kortingsgroep Wapeningsproducten

Classificatie

Hoofdgroep product Lijmen / Kitten / Tapes
Productsoort
  • Thermisch isolatietapes
  • Isolatietapes
  • Kleeftapes
  • Tapes
Productklasse [ETIM] EC010668
Klassenaam [ETIM] Thermisch isolatietape

Afmetingen

Lengte (mm) 23000
Breedte (mm) 75
Afmeting 75 mm x23 m1/rol

Gewicht

Gewicht (kg) 0,8
Gewicht eenheid rol

Tekst

Uitgebreide toelichting 1 De Aquapanel Climateshield Tape is een zelfklevend, waterdicht membraan dat specifiek werd ontwikkeld voor het afdichten van voegen tussen de Aquapanel Climateshield cementplaat. De plaatsing ervan kan zonder gebruik van primers. Het membraan kan dadelijk op de plaat worden aangebracht, en dit ook bij lagere en hogere temperaturen. Het membraan is dun en kan aldus ook in hoeken worden gebruikt. Door de sterke hechting op de plaat is een waterdichte afdichting gegarandeerd, ook bij extreme regenblootstelling. Het oppervlak kan, na afdichting, gedurende 6 maanden onafgewerkt worden gelaten (finale gevelafwerking in geventileerde opstelling).
Uitgebreide toelichting 2 De Aquapanel Climateshield Tape is een zelfklevend, waterdicht membraan dat kan worden toegepast bij temperaturen van -15°C tot 45°C. Het membraan is extreem soepel en is voorzien van een drukgevoelig acryl gebonden hechtingsmiddel. Het materiaal is UV resistent tot 6 maanden. Door een lijn op het midden van het membraan is een juiste plaatsing ervan op de voeg eenvoudig uit te voeren. Het membraan wordt gebruikt om de voegen tussen de Aquapanel Climateshield Cementplaat af te dichten. De schroefkoppen worden er eveneens mee afgewerkt. De platen worden, zonder een voeg, tegen elkaar geplaatst. Na aanbrengen van het membraan heeft het een toepassingstemperatuurbereik tussen -40°C - 80°C. Het gebruik van de Aquapanel Climateshield Tape is beperkt tot de combinatie met de Aquapanel Climateshield Cementplaat.

Gebruik en Verwerking

Toepassing Voor het dichten van voegen bij gebruik van de Aquapanel Climateshield cementplaat.
Verwerking De Aquapanel Climateshield Cementplaat wordt zonder voeg tussen de plaat gemonteerd op de onderstructuur. De plaatranden worden tegen elkaar geplaatst. De Aquapanel Climateshield Tape heeft een drukgevoelig hechtingsmiddel en wordt met een werktuig, voorzien van een zachter oppervlak (bv. pallet met rubber), tegen de platen aangedrukt waarbij een perfecte hechting wordt verzekerd. Eens juist gepositioneerd kan de toplaag van het membraan worden weggehaald en wordt het met de hand, in één richting, mooi aangedrukt op de platen. Na plaatsing moet de Aquapanel Climateshield Tape mooi gecentreerd staan op de voegen. Het is zeer belangrijk om plooien in de Aquapanel Climateshield Tape te vermijden. Dit kunnen immers lekken worden bij zware slagregen. Schroefkoppen worden bekleed met een strip membraan. Op een T voeg moet de Aquapanel Climateshield Tape overlappend te worden geplaatst